A legfrissebb turisztikai információk ha Horvátországba indul- repülőjáratok a korona idejében (2020.május 22.)

Total Croatia News

May 22, 2020 – A legfrissebb jelentés a horvát Belügyminisztériumból angolul, németül és horvátul.

Article translated by Mariann Makrai.

Eddig a TCN nagyon részletesen számolt be a legaktuálisabb helyzetekről, amelyek közül május 19-től kezdődően a legutóbbiak itt találhatók.

Jeb-Hun.jpg

(A TCN kiemelt elemeket tartalmazó információs ábrája.)

A Belügyminisztérium válaszol a Horvátországgal kapcsolatos utazási kérdésekre (május 21.)

Úgy tűnik, hogy a hivatalos szervek végre elkezdtek összegyűjteni valamilyen információkat, és a hivatalos információk azok (vagy azoknak kell lenniük), amelyek a legmegbízhatóbbak.

Tehát a mai legfrissebb információk azon linkek sorozatát fogják tartalmazni, ahol a legjobb információk megtalálhatók.

Továbbá három e-mail cím áll rendelkezésére, amelyek segítségével felveheti a kapcsolatot az Idegenforgalmi Minisztériummal és a Horvát Nemzeti Turisztikai Bizottsággal.

A nemzeti turisztikai testületnek van egy koronavírus-kérdés-válasz oldala, amely most van frissítés alatt. Ha nem találja meg a szükséges információt az oldalon, akkor a hivatalos tanács a következő: Ha kifejezetten Horvátországba utazással kapcsolatos kérdésekre nem kapott választ a K & V alapján, kérjük, írjon a következő címekre: [email protected] és a Cc [email protected].

Van egy másik kapcsolattartó e-mail is, ami szintén hivatkozik az idegenforgalmi testület honlapjára: Minden más külföldi állampolgárt, akinek üzleti szempontból indokolt a határátlépés, de amely cselekmény időpontját jelenleg nem lehet előre látni, és nem rendelkezik megfelelő dokumentációval, arra kérik, hogy az állami határ átlépésére

(a Horvátországba való belépés) irányuló szándékát küldje el az [email protected] címre, és kérését a lehető legrövidebb időn belül megválaszolják.

Itt található egy link a Turisztikai Minisztérium COVID-19 oldalához – sok szerencsét!

Ezenkívül követheti a kormány hivatalos Koronavírus weboldalát, amely rendelkezik angol nyelvű résszel. Ez nap, mint nap 14:00 óráig frissül az új számokkal, valamint angolul hasznos információkat tartalmaz. A közelmúltban a következő cikkekkel bővült az oldal:

A Horvát Közegészségügyi Intézet ajánlásai és útmutatásai azon horvát és a külföldi állampolgárok számára, akik átlépik az államhatárt és belépnek a Horvát Köztársaságba.

Mire számíthat Horvátországban – fontos információk a látogatók számára

Határok

A Belügyminisztérium válaszol a Horvátországgal kapcsolatos, az utazásra vonatkozó kérdésekre.

A HAK hivatalos aktuális határinformációi.

Szlovénia megszünteti az összes korlátozást a területére belépő horvátok vonatkozásában. (Május

Az idegenforgalmi miniszter tájékoztatást ad arról, mikor nyílik meg a határ a szlovákok, a csehek, a magyarok és az osztrákok számára. (Május 20)

Úti beszámoló: Gépkocsival az Egyesült Királyságból Horvátországba 2020. május 19–20-án (május 20)

A TCN-ellátogat Szlovénia határához, 2020. május 17-én, hogy megtekintsék a helyszíni intézkedéseket és lássák, hogy valójában mi történik. (May 17)

Bosznián és Hercegovinán keresztül juthat Horvátországba. Itt található BiH hivatalos, az utazásra vonatkozó tanácsa (a Google Fordító az Ön barátja).

 

UZG COVID 10:28

Beérkező

Kedves Hölgyem, Uram!

A Horvát Köztársaságba az léphet be, aki jóváhagyott lakóhellyel rendelkezik a Horvát Köztársaság területén, a Horvát Köztársaságba történő belépésre gazdasági jogi személytől kapott meghívóval rendelkezik, vagy egy, a Horvát Köztársaság területén a Horvát Köztársaság területére történő belépése során megtartott üzleti találkozóra kapott meghívót, vagy rendelkezik szállodai foglalást igazoló dokumentummal.

A Horvát Köztársaságba történő belépését követő 14 nap folyamán köteles a más személyekkel történő kapcsolattartást a minimális szintre csökkenteni és követni a fertőzés átadása kockázatának csökkentésére vonatkozó előírásokat (a fizikai kontaktus kerülése, pl. kézfogás; egymástól legalább két méter távolság tartása; gyakori kézmosás vagy kézfertőtlenítés, az arc kézzel történő érintésének az elkerülése, stb.)

Általános és speciális ajánlások és utasítások a következő web-oldalon találhatók:

https://www.hzjz.hr/sluzha-epideiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Tisztelettel

Határrendészeti Igazgatóság

Egy olvasó ezt a választ kapta, amikor útmutatást kért a határátlépésről. Az alul található link meglehetősen rosszul csatlakozik egy horvát oldalra, bár innen elérhető az angol verzió.

Van némi kétértelműség arra vonatkozóan, hogy van-e szükség bélyegzővel ellátott visszaigazolásra a szállásra és / vagy üzleti találkozóra vonatkozóan. A horvát bürokráciával kapcsolatos tapasztalataim szerint soha nem lehetséges elegendő, bélyegzővel ellátott dokumentummal rendelkezni, ezért azt tanácsolom, hogy szerezzen be ilyen dokumentumot. Amikor május 17-én lementem a határhoz, hogy megnézzem, mi történik valójában a helyszínen, egy szlovén turista ezt kérte a szállására vonatkozóan. De a minisztérium meg tudja erősíteni mindezt az [email protected] e-mail címen.

Itt látható, hogy Bosznia és Hercegovina milyen hivatalos tanácsokat ad a Horvátországba való belépéshez (ez talán egy hivatalos horvát oldalon van, de nem találom):

Ha egy külföldi állampolgár szándékozik átlépni az államhatárt, akkor a következő feltételek egyikének kell megfelelnie:

  1. rendelkeznek a Horvát Köztársaságban található ingatlan vagy hajó tulajdonjogát (esetleg a bérlői minőségét) igazoló dokumentumokkal, vagy temetésre érkeznek a Horvát Köztársaságba (és rendelkeznek ezt bizonyító megfelelő dokumentációval). A feltételek teljesítése után ezeknek a külföldi állampolgároknak engedélyezik az államhatár átlépését, regisztrálni kell őket, és meg kell adniuk azt a helyet / címet, ahol tartózkodni fognak, vagy ahol az ingatlan / hajó található, az elérhetőségi telefonszámot és a tartózkodásuk időtartamát – mikor szándékoznak távozni a Horvát Köztársaságból.
  2. Dokumentumokkal rendelkeznek, amelyek igazolják a gazdasági jogi személytől kapott meghívást a Horvát Köztársaságba, vagy üzleti találkozóra történő meghívást. Ezeknek az utasoknak meg kell adniuk a tartózkodási helyüket / címüket, valamint a kapcsolattartó telefonszámukat és a tartózkodásuk idejét, azt az időpontot, amikor a Horvát Köztársaság területének az elhagyását tervezik.
  3. Minden más külföldi állampolgárt, akinek üzleti útja van kilátásban, de amelynek idejét jelenleg nem lehet előre tudni, és nem rendelkezik a megfelelő dokumentációval, fel kell hívni a figyelmét arra, hogy bejelentse az állami határ átlépésének (a Horvátországba való belépés) szándékát covid @ mup.hr, és a lehető leghamarabb megkapja a választ a beadványára.

 

Utak

A legfrissebb információk az utakra vonatkozóan a HAK-tól.

Kompok

A legfrissebb kompinformáció a HAK-tól.

Jadrolinija komp és katamarán menetrend.

Krilo katamarán menetrend.

Repülőjáratok

Ebben a nemrégiben közreadott TCN interjúban olvashat a horvát légiközlekedés jövőbeni piacának részletes elemzéséről, amit nemrég Max Oldorffal, a ch-légi közlekedés vezetőjével készítettek:

Repülőjáratok Horvátországba Korona-utáni-időaszakban: Helyzetelemzés Max Oldorf-szal, a ch-repülési vezérigazgató helyettesével.

A Horvát Légitársaság nemrég frissítette a május 20–28-i menetrendjét. A jövő héten egy újrainduló járattal bővül az Amszterdam – Zágráb útvonal. Teljes menetrend itt.

  1. május 4-től kötelező a maszkok / fejfedők használata a Horvát Légitársaság összes járatán. A Horvát Légitársaság összes járatán az utasoknak kell magukkal hozniuk és viselniük a maszkokat vagy az arceltakaró eszközöket. A repülőgép kabinjában történő tartózkodásuk ideje alatt maszkot kell viselni.

Elfogadott arceltakaró eszközök:

kétrétegű pamut arcmaszk

orvosi (sebészeti) maszkok

szűrő fél maszk szeleppel (FFP2 / N95) és anélkül

HL kapcsolattartó központ: 0800 77 77 (ingyenes hívások Horvátországból), 072 500 505 vagy +385 1 66 76 555. További részletek a linken találhatók.

Dubrovniki repülőtér – 2020.05.11-től a Zágráb – Dubrovnik – Zágráb útvonalon helyreállítják a belföldi légi forgalmat. A Horvát Légitársaság napi két járatot üzemeltet. További részletek.

Eszék repülőtere esetében 4. 27-től a Pothodnik leányvállalat újból megnyílik. Amíg a megelőző intézkedések érvényben vannak, a nyitva tartás hétköznapokon (hétfőtől péntekig) 9-től 17-ig tart. További információ az [email protected] e-mailben és a +38531284611 telefonszámon szerezhető be. Ajánlatos, hogy minden kérdést írásban küldjön a megadott e-mailre. További részletek.

Rijeka repülőtér – legfrissebb információk itt.

Zágráb repülőtér – legfrissebb információk itt.

A Horvát Légitársaság ügyfélszolgálata a következő telefonszámon érhető el: 0800 77 77 (ingyenes hívások Horvátországból), 072 500 505 vagy +385 1 66 76 555. További információ.

AirBaltic – Az összes AirBaltic kapcsolat felfüggesztésre kerül 2020. március 17. és május 17. között. Kattintson a legfrissebb információkért.

Air France – május 11-től a maszkok viselete kötelező a járatokon. A koronavírus miatt 90% -al csökkentik a repülőjárataik kapacitását, és ez a készletcsökkentés május végéig érvényes. A Párizs-Orly repülőtér lezárása miatt az összes járat Párizsból és Párizsba a Párizs-Charles de Gaulle repülőtéren bonyolódik. Legfrissebb információk.

Az Air Canada 2020 nyarára felfüggesztette az összes járatot Toronto és Zágráb között.

Az Austrian Airlines, a Lufthansa leányvállalata úgy döntött, hogy összes menetrend szerinti járatát 2020 május végéig felfüggeszti. További részletek.

British Airways – a legújabb frissítések.

A Brussels Airlines úgy döntött, hogy 2020. május 15-ig felfüggeszti a járatokat. További részletek.

Czech Airlines – A maszkok kötelezőek a járatokon. További részletek a járatindítási tervekről.

easyJet – Úgy döntöttek, hogy további értesítésig a földön tartják a repülőgépeket. További részletek.

Emirates – Az Emirates korlátozott jellegű személyszállító járatokat üzemeltet az Egyesült Arab Emírségekből induló utasok szállítására. További részletek.
 Germanwings – A Germanwings járatok már nem léteznek. https://press.brusselsairlines.com/brussels-airlines-extends-the-temporary-suspension-of-its-flights

KLM – Legfrissebb információk.

Lufthansa – További részletek.

Ryanair – Mivel a legtöbb EU-ország repülési tilalmakat vagy egyéb korlátozásokat vezetett be, a Ryanair légi járműveinek több mint 90% -a földön maradt, és a korlátozott repülési ütemtervet május 28-ig meghosszabbították. További részletek.

Turkish Airlines – Minden nemzetközi járatot törölnek 2020. május 28-ig. További részletek.

Qatar Airways – minden közvetlen járat Zágráb és Doha között felfüggesztésre került 2020. május 31-ig. Rugalmas, ami az utazási tervek megváltoztatását illeti 2020. szeptember 30-ig. További információkért lépjen kapcsolatba a Qatar Airways zágrábi irodájával a +385 (0) 1 4961110/111 e-mail címen: [email protected], vagy itt tudja megnézni a részleteket.

Wizz Air – Május elején indít járatot Budapestről Athénba, Barcelonába, Berlinbe, Birminghambe, Bázelbe, Dortmundba, Eindhovenbe, Göteborgba, Londonba, Liverpoolba, Madridba, Podgoricába, Szarajevóba, Stockholmba és Targa Marosba. További információ itt található.

A fenti, légi járatokra vonatkozó információk hivatalos információk. Az alábbiakban néhány TCN-cikk található, amelyek a repüléssel kapcsolatos hírek különféle aspektusaival foglalkoznak

Repülőjáratok Horvátországba: A Brussels Airlines törölte a Zágráb-i és Zárar-i járatokat, az Eurowings júniusban indítja újra járatait.

Az Eurowings ujra indítja a járatokat – menetrend itt

Repülőjáratok Horvátországba: A T’Way tervezi járatok indítását a Koreai Olcsó Szállító Gépeivel Szöulból (május 19.)

A Ryanair jelentősen csökkenti a nyári útvonalakat Horvátországba (május 18)

Visszatér az Eurowings Horvátországba ezen a nyáron? (május 16)

A Horvát Légitársaság elkezdi csökkenteni a járatok számát (május 16)

Remények 2021-re? Az American Airlines Dubrovnik – Philadelphia 2021. június 4-ére megtelt (május 14)

Eddie Wilson vezérigazgató: A Ryanair Zadar Base nem tesz lépéseket (Május 13)

A Ryanair Horvátországba júliusra tervez járatokat: Zára, Split, Dubrovnik, Rijeka, Pula Légijárati információk (május 12)

A British Airways júniustól kezdve repül Zágrábba és Splitbe (május 12)

Repülőjáratok Horvátországba: A Korean Air megszünteti a Zágráb-i szezonális szolgáltatását, az Air Transat késleltetett (május 9.)

Vonatok

A legfrissebb információk a vonatokról a HAK-tól.

Buszok

A legjobb forrás, a busz menetrendjeire vonatkozóan: GetByBus.

A helyzet folyamatosan változik, és az utazásra vonatkozó frissítésekről valamint az összes többi koronavírus-fejleményről a hivatalos TCN COVID-19 részt javasoljuk.

Legfrissebb, ide tartozó idegenforgalmi cikkek

 

A Belügyminisztérium válaszol a horvátországi, utazással kapcsolatos kérdésekre

Krka Kerékpár- Project: Az NP Krka ajánlja a 470 kilométerrel bővült kerékpárutakat 

Turizmus a Korona korában: 10 virtuális módszer Stari Grad felfedezésére

Dubrovnik bejelenti a légitársaságok visszatérítésére irányuló marketing tervet

Látogasson el most Zágrábba: A város nem volt ennél szebb

Hallgassa meg a Hvar ingyenes napi koncertjeit: Madárcsicsergés élőben

Dubrovnik végül felismeri, hogy a városfal árai égbekiáltóak, csökkentek az árak

Csehország június 8-tól megnyitja a határait a horvátok előtt

A koronavírusra vonatkozó intézkedések könnyítésének köszönhetően kb. 8700 turista érkezik Horvátországba

Ha rendelkezik releváns és hitelesített idegenforgalmi információkkal a forrás bővítéséhez, kérjük, küldje el a [email protected] e-mail címre. Tárgy: utazási információ frissítése.

Csatlakozott már a Total Croatia Travel INFO Viber közösséghez? Tudjon meg erről többet itt.

Napi, Koronavírussal kapcsolatos frissítés 14:00 órától Sajtóközlemény információk

A Nemzeti Polgári Védelmi Központ kiadta a legfrissebb információkat a koronavírusról Horvátországban.

A Horvát Köztársaságban az elmúlt 24 órában az új esetek száma 3, ami azt jelenti, hogy a horvátországi koronavírusos betegek száma összesen 2237.

Az új betegek Eszék – Baranya és Koprivnica – Križevci megyékből valók.

Eddig 58091 embert teszteltek, ebből az elmúlt 24 órában 1070-et.

117 ember van kórházban. Ebből 9 beteg lélegeztető készüléken. A halálesetek száma összesen 97.

A legfrissebb, korona vírusra vonatkozó statisztikák és diagramok a Velebit.ai-től

Május 20. – A Nemzeti Polgári Védelmi Központ bejelentette:

Jelenleg 2237 koronavírus-eset van Horvátországban, az elmúlt 24 órában két új eset volt. Összesen kilencvenhat ember hunyt el, és 1978 személy gyógyult fel. Jelenleg 8 személy van lélegeztető gépen.

Eddig összesen 57 021 embert teszteltek, és az elmúlt 24 órában1221 embert teszteltek.

 

Subscribe to our newsletter

the fields marked with * are required
Email: *
First name:
Last name:
Gender: Male Female
Country:
Birthday:
Please don't insert text in the box below!

Leave a Comment